Sonja koning

Ibiza

1/10/2019

blog

Travel Blog Ibiza

 

 

In oktober mocht ik voor het eerst Ibiza bezoeken, waar ik voor FloorDaver.nl beelden mocht maken. Heel fijn want in Nederland shoot ik ook graag voor Floor, dus dit moest minstens net zo’n een goede sfeer worden. Floor is een passievolle onderneemster en (keigoed) gespecialiseerd in teamproces. Ze leidt mensen op om ook teams lichter te kunnen maken. Ik vond het een fijne uitnodiging want heel eerlijk…  ik was zelf niet snel naar Ibiza gegaan (iets met vooroordelen en hype). Maar toch ook wel nieuwsgierig.

Hoewel een aantal vrienden zeiden: “Jij gaat Ibiza zo leuk vinden, Son echt iets voor jou.” Stond ik op Schiphol tussen de (45+) vriendinnen die een weekend helemaal los zouden gaan (closing weekend vd clubs). Ook meteen een mooie mythe, want op een paar na zijn de closing party’s niet echt het sluiten van de clubs dat seizoen (er komt nog een thank you party, e.d.). Afijn, op Schiphol dus, en naast die vriendinnengroep tussen de vlogsters, influencers, een vrijgezellenfeest en bijna alleen maar vrouwen. Tja… alle vooroordelen over Ibiza die ik had werden voor- en tijdens de vlucht eigenlijk (verbazingwekkend!) bevestigd…  De man die alleen reisde had al snel een date met 1 van de dames die elkaar kende van de tennis, en heel veel vonden, vooral van hun andere vriendinnen die niet mee waren.

Blij toen we het vliegtuig uit mochten (:-P) en extra fijn om eenmaal van de luchthaven af in onze (huur)auto richting het midden van het eiland te rijden om nog iets noordelijker te gaan om bij Melania Ibiza aan te komen, de vakantiehuisjes liggen langs een landweggetje in de bergen vlakbij Sant Miquel.  Een mooi verzorgde accommodatie voor 2 personen, vrolijke honden, zwembad, weids uitzicht, gezellige buren en een lieve eigenaresse.

Tussen de shoots door was er vrije tijd om zelf rond te kijken. We hebben mogen ontdekken hoe divers Ibiza is. Het is echt een prachtig groen eiland, waar voor ieder iets te vinden is. Elke keer als wij naar een ‘je moet dit gezien/ gedaan hebben’ plek gingen (alles een keer gezien willen hebben) wilden we al snel gewoon weer onze eigen gang gaan. Ibiza is prachtig, alleen de markten, trommelstrandjes etc. kan je rustig overslaan. Wij zijn fan geworden van het midden tot het Noorden van Ibiza. De stranden bij de zoutvlaktes in het zuiden zijn ook erg fijn. Aanrader is dus om vooral lekker met een eigen (huur)auto of scooter (als je geen camera’s mee hoeft) het eiland te verkennen: je hebt geen gidsen en adresjes nodig om mooie plekken van Ibiza te zien. Al waren we erg blij met de tip van onze buren Cala de sa Ferradura (je moet wel van off road rijden houden!),  Utopia restaurant (als je van verse vis houdt) en we hebben gezellig aan de baai gegeten bij Chiringuito.  Het is vooral weten waar je van houdt, waar je voor komt zodat je weet waar je wel (of juist niet) naartoe moet gaan. Zo kan je het Sant Antoni het beste mijden als je niet van Lloret de Mar houdt. De kleine strandjes/ baaitjes zijn wel erg mooi in die buurt (maar die vonden we eigenlijk overal mooi).

Ik heb veel foto’s met mijn spiegelreflex gemaakt maar ook veel met mijn telefoon. Wil je ook leren hoe je betere foto’s met jouw telefoon kunt maken? Schrijf je dan in voor de workshop mobiele fotografie, deze heb ik voor de eerste keer op Ibiza mogen geven, door het enthousiasme geef i

 

k deze nu ook regelmatig in NL.  Tijdens de workshop leg ik mijn werkwijze uit, welke instellingen je kan inzetten met welke effect, welke apps je kunt gebruiken tijdens en na het maken van de foto en vooral hoe je naar het licht kunt kijken en dit kunt gebruiken. En natuurlijk gaan we meteen lekker aan de slag zodat je echt met meer vaardigheid weer naar huis gaat. Contactformulier is hier.

En Ibiza is fotogeniek… oh man… had er nog wel minstens twee weken shoots willen doen…

Onderaan het blog nog een aantal namen van locaties welke wij bezocht hebben.

 

 

 

 

 

Favoriete plaatsen:

San Joan – Santa Getrudis – Sant Vincent – Portonax

The Giri Giri Cafe in San Joan is echt een favoriet! Het Giri Giri cafe is de ideale werkplek, en plek om te ontbijten of lunchen. Een rustige, groene, sfeervolle tuin, modern ingericht waardoor het cafe een clean uitstraling heeft. De drankjes en gerechten zijn echt verrukkelijk! (deels uit eigen tuin) Ik ben niet zo’n foodie dus dat het indruk heeft gemaakt zegt iets ;-). The Boathouse in Sant Vincent is misschien wel te vergelijken met een goed Nederlands restaurant maar dan in een prachtige baai en super gezellig aangekleed met allerlei hoekjes: gezellig vakantiegevoel verzekerd! En ook hier goed en lekker eten, gezellige bediening. Hier zou ik ook zeker terug gaan. Al was het maar voor ‘Ridge’ :-P. Mooiste hotel welke ik heb gezien: Gatzara Ibiza. Echt prachtig! De hal, aankleding (veel wit, groen en hout), dakterras met zwembad en uitzicht op de bergen. Luxe boutiek hotel. Verder hebben we het Spirit Festival bij Agroturismo Atzaro bezocht (waar ook De Beste Zangers wordt opgenomen). De markt op de foto’s was die bij San Joan. La Paloma kregen we als aanrader, alleen dat hebben we niet in de trip gekregen. Ook Sluiz zijn we langsgereden maar schijnt zeker leuk te zijn om eens te gaan kijken (kunst, hebbedingen). Hierbas hebben we mee naar huis genomen: anijsdrankje welke zelf gestookt wordt op Ibiza (nu door restricties nauwelijks meer door eigen families). Deze hebben we met Oud & Nieuw gedeeld :-).

 

 

Foto’s met mijn (oude!) telefoon, fijn om ook licht op pad te kunnen gaan.

 

 

  1. Wil jij leren betere foto’s met jouw mobiele telefoon te maken? Geef je dan op voor de workshop mobiele fotografie, dit doe je hier.
  2. Wil jij ook graag prachtige brandingfoto’s voor het gebruik op social media, jouw website en jouw marketing producten, meer info vind je hier.
  3. Naast branding shoots maak ik ook graag mooie, waardevolle gezinsfoto’s op locatie. Wil je graag op een bijzondere plek een shoot doen? Neem dan contact op door hier te klikken en                wellicht zien wij elkaar op jullie droomlocatie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *