Sonja koning

Wedding bells – langste blog 2018

12/30/2018

blog

Onze eigen bruiloft

 

Nu we met een deel van de familie en vrienden beelden hebben kunnen delen en kijken, is het tijd voor een grote shout out naar alle leveranciers die onze dag nog mooier hebben gemaakt dan we hadden kunnen bedenken. Want wat was het tof om mee te mogen maken. Hierbij het langste blog van 2018… . Vol tips en tricks, (als je ze niet nodig hebt dan skip je die lekker) en is het een blog om heerlijk te koekeloeren.

 

Prioritering: welke 3 dingen vonden wij het allerbelangrijkste en wilden we ook de minste concessies op doen?

Bij ons was dit:

 • Band
 • Aankleding
 • Beeld

 

Ver van te voren plannen of juist niet?

Voordelen van ruim een jaar van te voren onze bruiloft plannen is dat je al je favoriete leveranciers kunt boeken (en zelfs dan kan dit lastig zijn). En je kunt de to do list spreiden over een jaar.

Maar het heeft ook nadelen weten wij nu: je smaak verandert, je ideeën kunnen veranderen en soms gebeuren er onverwachtse dingen waardoor je het eigenlijk weer helemaal anders wilt, of keuzes in ene heel lastig worden.

 

Aankleding:

Gebruik groen en/of bloemen als aankleding en natuurlijke stoffen. Beter voor het milieu en het creëert een persoonlijke sfeer. Zo is een katoenen of linnen vlaggenlijn al zoveel mooier dan een plastic variant. En naast de muziek (dat staat denk ik met stip op 1) zijn het de bloemen en aankleding die we elke keer weer van gasten terug horen. Thanks a million to The Big Swingers, Edenique Floral Design en Te Leuk Trouwen.

 

De dag zelf in momenten:

Eigenlijk gingen wij voor een intieme bruiloft… Dit is dus niet gelukt, tenminste niet als je naar de hoeveelheid gasten kijkt. Echter door bewuste keuzes te maken in de dagplanning, konden we toch het beste van twee uitersten combineren. Het thema werd: Joie de Vivre. Vier het leven, vier de liefde en elkaar. Wij hebben ervoor gekozen om klein te starten, eerst samen de dag rustig beginnen. Dit moment vind ik achteraf heel waardevol! Rustig naar buiten kunnen kijken en studderen. Er werden onverwachts bloemen gebracht en een lekkere fles wijn van een bruidspaar welke ik vlak voor onze eigen bruiloft gefotografeerd had (Thanks Youri en Kim!).

Vanaf het omkleden waren we apart. Heerlijk moment dat ‘klaarmaken voor de dag’.  Ik had een aparte first look voor mijn vader (en later ook oma), ben mijn nicht dankbaar dat ze mij eraan herinnerde om in de planning op te nemen. Leuk om voor elkaar tijdens het omkleden een presentje voor de ander te hebben (briefje, manchetknopen, parfum). Onze dag zat overigens vol met presentjes, woordjes en goodybags. Onze first look was in de laan en ook dit vond ik een tof moment, ik wist niet wat Jo aan zou hebben (en hij niet wat ik aan zou hebben) en toen hij ver weg met zijn rug naar mij toe stond en zijn schoen even opzij wiebelde… Suede groene schoenen (zo niet verwacht! En te leuk!), een heel vrolijk moment.  Ik onthou ook de wind, het mooie weer, alle mensen die er al stiekem waren. Heel tof om te merken dat je die kleine dingen zo onthoudt.

We hebben vervolgens ruim de tijd genomen voor de fotoshoot (omdat dit het enige moment is dat je echt met elkaar bent in je trouwkleding). In de duinen hebben we eigen geschreven geloftes aan elkaar voorgelezen. Zo beleef je dit persoonlijke moment echt bewust met zijn tweeën, en oké een videografe en fotografe ;-). Na de shoot kwamen we aan voor de ceremonie, welke luchtig en vrolijk was. Stiekem had de babs nog navraag gedaan bij vrienden en ouders voor meer informatie; heel lief en leuk! Thanks Carla!  Na de ceremonie gingen we eerst door een wirwar van confetti (Bladconfetti kan overal gestrooid worden, omdat het gedroogde planten zijn) was er een moment om lekker te kletsen en te borrelen met akoestische muziek (Big Swingers: all the love) en taart (van Sprinkles Bakery en vrienden). Hierna gingen wij eten in de prachtig gestylde tent van Te Leuk Trouwen waar Meatballs en Co een heerlijke bbq klaar had staan. We hadden twee locaties gedurende de dag zodat de gasten niet de hele tijd op 1 plek zouden zijn en de plekken ook ongestoord omgebouwd of aangepast konden worden.

Na het grootste gedeelte van het eten hebben we de vriendinnen apart genomen en zijn we in de boomgaard gaan zitten met hen. Omdat het thema niet alleen ons betrof wilden we ook dierbaren in het zonnetje zetten. Hier heb ik voor iedereen een persoonlijk woord gesproken. Ook dit moment op de dag is mij heel dierbaar.

Daarna gingen wij (ditmaal zonder de kinderen) nog even weg voor een zonsondergangsshoot. Zo kan je weer even met zijn 2-en stilstaan bij de dag. Tevens heb je nog een moment om prachtige beelden te laten maken en kan je aankomen als jullie feestgasten al gearriveerd zijn. Geen lange rijen met handen schudden maar meteen gezellig proosten en borrelen. Tip: Proost en geef aan dat je dit als felicitatie ziet, zo kan je zelf als bruidspaar langs de gasten lopen en een praatje maken. Wij hebben een uur met de avondgasten een tuinborrel gehad in de boomgaard, zodat iedereen elkaar kon spreken en sfeer kon proeven. We werden in de boomgaard daarna opgehaald door de band met een super leuke medley. Vervolgens riepen zij iedereen op ludieke wijze om mee te gaan richting de feesttent. In optocht de tent binnenkomen is ook 1 van de bijzondere momenten van die dag.

Daarna feest! Dansen dansen dansen, en voor wie dit niet wilde: een vuurplaat met stoeltjes om lekker te kunnen kletsen stond ook klaar.

Wij hebben een ontzettend mooie en bijzondere dag mee mogen maken met ons gezin, familie en vrienden. Iedereen die hieraan bijgedragen heeft ook via deze weg: all the love!

 

Tips/tricks om jullie bruiloft persoonlijker te maken:

 • Een leuke save the date en mooie uitnodiging zetten de toon voor jullie trouwfeest.
 • Eigen ge- (of be-)loftes mogen op een persoonlijke bruiloft niet ontbreken
 • Laat jullie eigen ringen ontwerpen: dit is wat je fysiek overhoudt en altijd draagt als je voor ringen kiest. Dan is het tof als dit een echt persoonlijk item wordt.
 • Schrijf kaartjes voor dierbaren (je vader/moeder)
 • Maak goody bags voor de mensen die op jullie bruiloft aan het werk zijn.
 • Vertel je gasten waarom ze jullie gast zijn, waarom de vriendschap zo bijzonder voor jullie is.
 • Laat de gasten bijdragen door bijv. aan een aantal gasten te vragen een taart te maken: staat gezellig, er is meer keuze en het is persoonlijk.
 • Heb je professionals in je vriendenkring die bijv. je haar kunnen stylen, je uitnodigingen kunnen ontwerpen, oid? Dan is het fijn om met bekenden te werken. Zorg wel dat zij genoeg vrije tijd hebben om ook van de dag te genieten.
 • Een first look op een mooie plek (deze kan tevens ook met je vader of bijv. oma gedaanworden).
 • Laat niet alleen je getuigen tekenen, maar ook je naaste vrienden.
 • De ceremonie wordt echt bijzonder als een vriend of vriendin de Babs is (of als dit te groot is, iemand die jullie goed kent een persoonlijk woord heeft tijdens de ceremonie).
 • Steek een kaars aan bij de start van de ceremonie (eventueel met jullie eigen doopkaarsen).
 • Kies persoonlijke muziek of een item song (luisterliedje) tijdens jullie ceremonie.
 • Laat een dierbaar persoon een stuk voorlezen welke jullie aanspreekt.

 

Trouwen met kinderen:

 • Geef kinderen een taak: ringen brengen, ook hun handtekening laten zetten, sprekers ophalen uit het publiek, confetti strooien, gedichtje voorlezen, zakdoekjes uitdelen of een shotje ;-), met de hamer het huwelijk sluiten, instax maken, vloggen etc.
 • Zorg voor een fijne oppas die ook mee gaat tijdens de shoot.  Dan hoef je zelf niet continue op te letten (of te denken dat een ander dit doet, dan weet je het gewoon), hebben zij meer vrijheid en jullie als stel ook.
 • Bruidskleding (ali express of tule is niet verplicht) Durf te kiezen voor een leuke mix and match of lekker zittende outfit van bijv. de Zara.
 • Goody bags (met confetti, grote lolly, party props, lippenbalsem bijv.)
 • Vermaak: eigen tentjes, grote Jenga, een springkussen.

 

Praktisch:

 • Plan. Juist als je een spontane bruiloft wilt.  Je wilt op de dag zelf niet nog voor allerlei keuzes gesteld worden. Bovendien willen gasten graag weten wat er van hen verwacht wordt, zodat iedereen ontspannen is. Dus eigenlijk is de tip: wees duidelijk.
 • Plan voldoende tijd in, dingen duren snel langer dan gedacht en je wilt voorkomen dat je moet haasten.
 • Neem meerdere (eventueel kortere) momenten gedurende de dag om beelden te kunnen maken. Dit spreidt kansen bij onvoorspelbaar weer, voorkomt dat jullie erg lang met de shoot bezig zijn en biedt variatie. En het belangrijkste: het zijn tevens de momenten die jullie echt samen beleven.
 • Zorg mbt de fotografie dat alles klaarligt voor de fotografe. Denk aan je jurk, sluier, sieraden, manchteknopen, strik/ stropdas, bretels, schoenen, uitnodiging, ringdoosje, parfum, wat je ook maar speciaal bij die dag past). En dat de ruimtes waarin je bent zo opgeruimd mogelijk zijn.

Onder de beelden een complete lijst van de leveranciers.

 

Zo! En dan nu lekker kijken :-).

BHTS: lieve Renate van Witphotography en Inge van Oh Wonderfilms aan het werk.

 

BHTS beeld maar zo waardevol: er was steeds een vlinder om of op mijn oma <3.

Beeld door mijn nicht Melanie <3.

 

Leveranciers:

Jurk: Rembo stylingBruidsmode van Os

Pak Johan: Spaander (Alkmaar)

Schoenen: Manfield

Kleding kinderen: Zara/ H&M

Vow book: Elmo’s paper stories (Engeland)

Ringdoosjes: The MRS. Box

Ringen + oorbellen: Judigje Edelsmid

Borden + uitnodigingen: KellyGrafie

Lint uitnodigingen en stempel: La Lettre Kalligrafie

Styling – Tent – Catering: Te Leuk Trouwen

Muziek: The Big Swingers

Ceremoniemeester: Baukje de Vries

Babs: Carla Swart

Fotografie: WitPhotography

Videografie: Oh Wonderfilms

Stylingboard: Feline styling

Confetti: Bladconfetti

Robe: Hunkemoller

Aansijd Taart en sweets: Sprinkles Bakery

Trouwauto: Henk Clausen

Bloemen, bruidsboeket, corsages, groen: Edenique Floral design

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *