Sonja koning

Over liefde op de zomerse grachten van Amsterdam en leren

11/26/2018

blog

 

 

Het is weer voorbij die mooie zomer… Maar wat was hij lang en liefdevol!

In mei kwam Nicole Aston (toffe Amerikaanse bruids- en couplefotografe) naar Nederland en ze zocht iemand om mee te shooten. Geweldige kans om Nicole te ontmoeten en van haar te leren, ook al was het crazy season en stond onze eigen bruiloft voor de deur, vind het altijd erg tof om te zien hoe een ander shoot en dit was een unieke kans.

Eerder dit jaar ben ik een bruiloft mee geweest met Angela (en zij met mij) en ben ik second shooter geweest bij Jaimy.  Met Karlijn en Marisa ben ik naar Lille geweest om vrije shoots te doen.  Met Maike ben ik in Schotland beland waar we ook nog andere toffe meiden hebben leren kennen. Juist nu (na een aantal jaren ervaring) vind ik het heel fijn om met anderen te werken. Je hebt je eigen stijl en eigen manieren al waardoor je niet klakkeloos gaat kopiëren en iemand ook echt een dienst kunt bewijzen. Tegelijkertijd leer je ontzettend veel van iemand echt aan het werk zien. Niet alleen maar praten over, maar echt in actie.

Omdat Nicole hier geen connecties heeft vroeg zij mij een stel te regelen voor de shoot: ik moest meteen aan Sergio & Renee denken. Hen heb ik op de bruiloft van Ellen & Vincent mogen ontmoeten. Ze was een te gekke ceremoniemeester, bleek ontzettend goed te kunnen zingen samen met haar vriend en hebben ook nog eens een gezellige dosis humor. Karen wilde de visagie en haar verzorgen (rots in de branding) en van Karlijn mochten we het app even lenen om in om te kleden. Los van het leren is het netwerken super leuk en ook erg prettig als je elkaar kunt helpen.

Nadat Sergio & Renee aankwamen op de motor en elkaar na het omkleden toezongen in de Uber (I know, f*ck my life) begon de shoot. Nicole is een all time American girl: heerlijk enthousiast, ontzettend energiek en niet zuinig met superlatieven, en dat helpt, ze is ontzettend snel, weet wat ze wil (of doet dit iig zo voorkomen ;).

Heerlijk om die avond veel te mogen zien en meemaken. Een passerend bootje regelen, fietsers werden redelijk goed ontweken door Nicole,  enthousiaste felicitaties zijn ontvangen, schaamteloos publiek uit de ramen, of juist passanten die het geen r*** interesseerden: Amsterdam!  Genieten! Echt ik hou ervan.

Heb ook zelf nog een aantal beelden kunnen shooten (zelfs mijn allereerste double exposure straight out of the camera geschoten). Tof om te zien dat we Sergio’s en Renee’s liefde en speelsheid met elkaar hebben kunnen vastleggen en de motor er aan het einde ook nog bij konden betrekken. Kijk mee en laat gerust even weten wat je ervan vindt.

Nicole, Karen, Sergio & Renee het was tof :-).

Ps. wil je ook een keer meekijken, zelf shooten en weer even ‘spelen’ gewoon lol hebben met je camera? In de wintermaanden ga ik een toffe workshop voor fotografen organiseren waar we precies dit gaan doen. Hou de insta pagina of blog in de gaten voor details. Wil je graag persoonlijk op de hoogte gebracht worden, stuur dan vast even een berichtje.

 

Liefs -xo- Sonja

 

 

 

 

 

 

 

Real couple: Sergio & Renee (sergio_en_renee_official)

Muah: Karen Krist (k.krist)

Jurk: La Bella Blanca (Labellablanca)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *