Sonja koning

Reizen: Lissabon

2/07/2018

blog

Lekkere temperatuur, cultuur en natuur? Oh boy… dan moet je naar Lissabon. (Je moet natuurlijk niks, maar man oh man wat ben ik verliefd geworden op deze stad).

Eind oktober was ik samen met Judigje (edelsmid) voor shoots in Lissabon.

In het kort: Lissabon en omgeving zijn ge-wel-dig. Het eerste wat opvalt zijn de kleuren, de grote gebouwen, de zon (eind oktober super fijn weer). De perfecte mix tussen Cuba – Curacao – Zuid-Afrika en een stukje New York. Een feest der herkenning van mijn favoriete trips. Ik vind de mensen vriendelijk, beleefd, bescheiden haast, misschien wat gereserveerd, eerlijk (je portemonnee krijg je terug), je merkt geen (huids)kleur. Omdat de Portugezen zover het algemeen een stuk geloviger zijn dan de Nederlanders (dat kan snel natuurlijk) en voornamelijk katholiek, met beschermheiligen,  zijn er prachtige kerken te vinden welke je zo mag bezoeken.

De kleine straatjes, de uitzichten, aan het strand gelegen, hippe locaties als de LX factory, knusse eettentjes, goed metrostelsel, leuke barretjes. Het was echt precies goed.

Later een uitgebreider blog over onze (geweldige) trip. Maar eerst een aantal sfeerfoto’s om te delen van de stad waar ik verliefd op ben geworden.

 

 

 

 

Heb je zelf toffe tips in de trant van: Als je Lissabon te gek vindt dan vind je …. vast ook te gek. Laat het mij weten :-).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *